10 magische eigenschappen van een slapende baby

10 magische eigenschappen van een slapende baby

Niet elke baby slaapt even goed of even veel. Dat heb je intussen wel ontdekt. Maar er zijn toch enkele eigenschappen waar zowat elke baby onder valt wat die slaap betreft. Herkenbaar mama’s?

Na een huilbui is het moment daar, de baby slaapt. Halleluja. Het eten is perfect getimed (ook dat leer snel) en je zet je aan tafel met een rammelende buik, want van dat moederen krijg je honger. En net als die eerste pot de tafel raakt, ja, je raadt het al. De baby is terug wakker. Maar eten én troosten, jij kan multitasken!

Ze slapen door de stofzuiger, de deurbel en de spelende broer door. Maar durf niet stiekem gaan kijken hoe schattig ze slapen want oh wee, dan hebben ze ineens hun privacy nodig en zijn ze wakker.

Ze slapen stil, heeeeel stil. Zo stil dat je eigenlijk niet helemaal zeker bent of ze nog ademen. Dus in ware 007 style trippel jij naar je baby. Handje op de rug, vinger onder de neus. Gewoon, om zeker te zijn. Maar nét dat maakt je baby wakker. Should have known better…

Tijdens de borstvoeding val je samen terug in slaap. En dan word je wakker en is het paniek, want je bent je baby kwijt. Je bent 100% zeker dat de baby in je bed lag. Maar dan zie je hem/haar rustig liggen in de co-sleeper. Jij wel klaarwakker natuurlijk.

Je baby slaapt plots een uur langer dan normaal. Jij bent ondertussen al een uur wakker. Want ja, jouw klok heeft zich intussen aangepast en stiekem hoop je een nieuw ritme te hebben. Hm, niet té enthousiast worden hé moeder.

Indien je in bovenstaande scenario niet bent wakker geworden en jij dus een uur extra hebt kunnen slapen voel je je als herboren. Dat uur voelt immers aan als een wellness weekend. Je kan er weer tegen, toch voor efkes.

Er is één serie die je absoluut niet wil missen. Temptation Island, Game of Thrones, … dat is jouw moment. En je kan je klop erop zetten dat die baby bij de begintune van dat programma wakker wordt. Natuurlijk…

Een baby die moe is, slaapt niet noodzakelijk. Gek hé. Je zou denken dat moe gelijk staat aan slapen. Maar nee, moe zijn kan ook een strijd tegen de slaap betekenen. Weigeren om te slapen. En ja, ze kunnen dat lang volhouden. Kleine koppigaards!

Ze hebben een ochtendhumeur. Hoewel ze van zichzelf wakker worden, vaak te snel/te vroeg. En toch kunnen ze een slecht humeur hebben. Best vervelend. Want nee, ook jij wordt niet vrolijker van die korte nachten.

Whoepwhoep. Euforie. We hebben een routine, een ritme. Je hebt dat moederen VOL-LE-DIG onder de knie. Supermama, jij wint het! Tot drie dagen erna plots alles zonder verklaarbare of aantoonbare reden je baby beslist om het toch over een andere boeg te gooien en alles weer van voor af aan lijkt te beginnen. Zucht.

Baby’s en hun slaappatronen, we zouden er boeken kunnen over schrijven (als we niet te moe zouden zijn). Maar het betert, echt. Over een jaar of 15 slapen ze een gat in de dag.