Hoe kleed je je baby bij koud weer?

We hebben het al aan de lijve mogen ondervinden, de zomer is gedaan. Waren we net die 36°C gewend (of niet), zijn we alweer in de herfst beland. Maar dat betekent niet alleen voor jou aan aanpassing van de garderobe, je wil uiteraard je klein ook niet te koud aankleden. En eigenlijk ook niet te warm.

Verschil tussen binnen en buiten

In de koudere maanden is het bij je thuis binnen (hopelijk) warmer dan buiten. Je hoeft je baby dus niet in een dikke trui in het parkje te leggen.

Hoera voor laagjes

Verschillende laagjes zijn erg handig: je kan dan makkelijk een laagje aan- of uittrekken als dat nodig is. Trek je baby een rompertje aan, eventueel met lange mouwen. Daar overheen een dikke trui of een shirtje met een vestje. Verder trek je je kindje een lange broek aan, met warme sokjes en eventueel slofjes. Houd er wel rekening mee dat de kleertjes comfortabel moeten zijn voor je kleintje.

Voel aan het nekje

Baby’s kunnen hun lichaamstemperatuur minder makkelijk regelen dan volwassenen. Daarom is het bij een baby extra belangrijk om de kleding af te stemmen op de temperatuur. Maar hoe weet je nu of je kindje het te warm of te koud heeft? Het makkelijkste is om even te voelen aan de achterkant van zijn nek. Voelt die zweterig aan, dan kan je best een laagje uittrekken. Voelt het nekje koud aan, dan mag je je baby wat warmer kleden of hem inwikkelen in een dekentje. Dat handen en voeten net iets kouder aanvoelen, is meestal normaal. Ze mogen natuurlijk niet ijskoud zijn.

En wat doe je ‘s nachts?

Ook in de babyslaapkamer werk je best met verschillende laagjes in functie van de temperatuur van de kamer.

Tot slot

Het is belangrijk om je kindje goed aan te kleden en ervoor te zorgen dat hij of zij het niet te warm of te koud heeft. Veel mensen zijn echter geneigd hun kindje te warm aan te kleden.

Het te warm aankleden van je kindje kan gevaarlijk zijn en wordt in verband gebracht met wiegendood. Over het algemeen geldt dat baby’s zich eerder zullen aandienen wanneer zij het koud hebben, dan wanneer zij het te warm hebben. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het dus beter om je kindje, vooral ‘s nachts, niet te warm aan te kleden. Als je merkt dat je kleintje het koud heeft, is een extra lakentje of een pyjama zo geregeld.

WIN!

Om de winter op een stijlvolle manier door te komen mogen bij van Si’ Olala een leuke pyjama weggeven. Check de Facebookpagina van Baby Spa Antwerpen of Baby Spa Herentals en waag je kans!