8 redenen waarom je nooit teveel tetradoeken kan hebben

tetradoeken

Een wat doek? Juist. Als je geen kinderen hebt kan het net zo goed een keukendoek of zakdoek zijn. Maar wanneer je je mama-vriendinnen vraagt wat er niet mag ontbreken op je geboortelijst zeggen ze zeker dat die tetradoeken er op moeten. En hoeveel? Wel, eigenlijk kan je er nooit genoeg hebben. Ze zijn super multifunctioneel. En het beste nieuws, de tijd dat het saaie witte doeken waren is ook al lang voorbij. Tegenwoordig bestaan tetradoeken in alle kleuren met mooie motieven.

We selecteerden alvast voor jullie de mooiste tetradoeken van het moment:

Maar dus, 8 redenen waarom wij vinden dat je nooit teveel tetradoeken kan hebben.

1. Tetradoek als handdoek na het badje
Een handdoek is vaak iets te ruw voor een babyhuidje. Een tetradoek is veel fijner en dus aangenamer voor je baby. Droog na het badje je baby dus af met een tetradoek. Er bestaan ondertussen trouwens ook al washandjes in de stof.

2. Tetradoek als inbakerdoek
Je hebt ook tetradoeken in grotere formaten of swaddles.Deze kan je perfect gebruiken om je baby mee in te bakeren. Door je baby in te bakeren, geef je hem/haar meteen een knus gevoel. Je baby’tje zal zich veiliger voelen en ze slapen soms nét iets beter ingebakerd. Opgelet, eens je baby kan rollen kan je beter niet meer inbakeren.

3. De tetradoek tijdens de borstvoeding in openbaar
Borstvoeding in het openbaar? Misschien voel je je net iets meer comfortabel wanneer je discreet kan voeden. Dat betekent niet dat je je ergens moet gaan verstoppen op een toilet. Zorg ervoor dat er altijd een tetradoek in je verzorgingstas steekt. Wanneer je je baby wil voeden leg je de doek over je schouder en zo kan je je baby discreet voeden.

4. De tetradoek als slabbetje Slab vergeten?
Dat kan gebeuren. Neem een tetradoek uit je verzorgingstas (daar steken er toch altijd minstens vier in) en gebruik deze als slabbetje.

5. De tetradoek als knuffeldoek
Doordat je je tetradoeken zo vaak gebruikt is het voor kindjes als snel iets vertrouwd. Het kan dus best zijn er er een speciale doek tussen zit die de favoriet van je baby wordt en zorgt voor comfort en troost. Je hebt er trouwens supermooie in organisch katoen.

6. De tetradoek als licht, mooi lakentje
Doordat een tetradoek zo luchtig is, is het ook een prima dekentje in het voorjaar of najaar. Wanneer het zo net te warm is voor een dikker deken maar toch nog iets te fris zonder. En door de prachtige designs en kleuren waarin de tetradoeken bestaan ligt je baby altijd onder een mooi lakentje.

7. De tetradoek tegen teruggeven
Wanneer je je baby na een voeding een boertje laat doen bestaat de kans dat er wel eens wat melk mee terugkomt. Leg een tetradoek over je schouder en laat deze de melk opvangen. Zo hoef jij niet telkens van outfit te veranderen

8. De tetradoek moet je niet strijken
Last but not least. Een tetradoek zorgt niet voor extra strijkwerk. Gewoon wassen, drogen (eventueel in de droogkast) en opvouwen. Begin aub niet aan het strijken van tetradoeken. Die strijkuren kan je beter spenderen met het staren naar je baby. Of als je geluk hebt, een dutje te doen. Waar gebruiken jullie de tetradoeken vooral voor?

Waar gebruiken jullie de tetradoeken vooral voor?