Review: de Babylonia Tricot Slen draagdoek

Babylonia Tricot Slen design

Babydragen, je bent voor of tegen. Of ergens tussenin. Bij mijn eerste ben ik gestart als ‘buggymama’. Ik had wel een draagzak op de lijst gezet die we, wanneer de dochter enkele maanden oud was, vaker en vaker begonnen te gebruiken. Bij baby twee ging er een nieuwe wereld open, de draagdoek!

Draagdoek – draagzak, is er een verschil?

Absoluut, er is zeker een verschil. Een draagzak vond ik handig wanneer Mona wat ouder was, we buiten gingen of op vakantie op koudere locaties. Ik gebruikte hem ook toen Mona nog een baby was, thuis binnen.

Maar ik moet bekennen, een draagdoek is een wereld van verschil. Een jonge baby zit knusser in een draagdoek en ook voor mijzelf vond ik het een pak aangenamer dragen. Buiten, maar vooral ook gewoon binnen.

Maar is dat knopen niet moeilijk?

De reden waarom ik bij ons eerste kindje geen draagdoek heb aangeschaft is omdat ik ervan overtuigd was dat ik te onhandig was om die te knopen. Ik ben ook niet de meest geduldige persoon. Een draagzak was makkelijk. Enkele riemen vastklikken en hup, klaar!

Maar ik heb mijzelf onderschat. Een schoonzus met ervaring en een YouTube filmpje en we waren vertrokken. Ondertussen knoop ik die draagdoek in enkele luttele seconden.

Je kan trouwens je draagdoek ook gewoon thuis knopen, je auto inspringen en je baby erin zetten wanneer je op locatie toekomt.

Welke draagdoek kies je dan?

Wij kozen voor de Babylonia Tricot-Slen Design van Camille Calmar. De draagdoek kan meteen vanaf de geboorte worden gebruikt en is super makkelijk in gebruik. Ideaal voor beginners zoals mijzelf.

Van buggymama naar draagmama

Ik verkies vaker de draagdoek boven de buggy. We hebben trouwens ook geen dubbele buggy. Bij uitstapjes of langere wandelingen gaat Mona in de buggy en Oscar in de draagdoek. In de winter is dat trouwens dubbel zo fijn. Oscar zit lekker warm en knus tegen me aan en ik heb een extra stoveke bij me. Ik ben ondertussen van een buggymama naar een draagmama gedaan.

Wat zijn dan de voordelen van een draagdoek?

Waar begin ik? Je hebt je handen vrij. Je kan thuis kleine klusjes doen of je boodschappen dragen wanneer je gaat shoppen. Geen gesleur met een buggy in en uit de auto. Maar voor je baby heeft het ook voordelen. Die mini’s zijn graag kort bij mama. Hoe meer, hoe liever. Hen dragen geeft hen een extra gevoel van geborgenheid en helpt bij de hechting tussen mama en baby. En doordat je baby zo dicht bij je is, horen ze je stem, je hart, … en dat helpt dan weer tegen wiegendood. En in deze ergonomische draagdoek zitten ze in de M-houding waarbij de natuurlijke kromming in de rug optimaal ondersteund wordt.

Enneuh, het is ook mega fashionable. De Babylonia Tricot-Slen design collectie zijn prachtige stoffen die bij elke outfit passen. Wie heeft er Louboutin’s nodig als je deze draagdoek kan dragen?

Je kan de draagdoek hier shoppen. Veel plezier ermee, je gaat het je niet beklagen!

Babylonia Tricot Slen design
Altijd kort bij mijn ventje.
Babylonia Tricot Slen design
Dochter in de buggy, zoon in de draagdoek en we zijn weg
Babylonia Tricot Slen design
Mijn eigen persoonlijk chauffageke op koude winterdagen