Het eerste jaar van je baby in foto’s

Baby’s veranderen ontzettend snel. De foto die je nam na de geboorte lijkt vaak een heel ander kind dan die foto’s van de eerste verjaardag. En die verandering en evolutie op beeld vastleggen is super leuk om achteraf op terug te kijken. We inspireren jullie graag met enkele tips.

Neem elke maand een foto 

Je zou ervoor kunnen kiezen om dagelijks of wekelijks een foto te nemen. Maar dat een jaar volhouden is misschien niet zo realistisch. Zet daarom elke maand op de maandverjaardag van je baby een kleine reminder in je agenda. Elke maand een fotootjes nemen gaat nog wel net lukken.


Kies voor éénzelfde setting 

Probeer je kindje zoveel mogelijk in dezelfde positie en omgeving te fotograferen. Dan heb je bijna een één-op-één vergelijking.

Verwacht niet altijd medewerking

Hoe kleiner je baby, hoe makkelijker je die foto gaat kunnen nemen. Van zodra hij/zij begint te rollen gaat de uitdaging net iets groter worden.


Met twee is beter dan alleen 

Probeer de foto telkens met je partner samen te nemen. Dan kan er eentje zich concentreren om het nemen van de foto en de andere op het entertainen van je baby. Zeker als ze wat beweeglijker worden kan het handig zijn als er iemand is die je baby kan doen lachen en de aandacht enkele seconden kan vasthouden.

Ideetjes voor een setting 

Ben je op zoek naar inspiratie voor die maandfoto? Dan kunnen wij alvast enkele tips geven. Post je je foto elke maand op Instagram? Bedenk dan je eigen #. Je kan die hashtag volgen en dan heb je altijd een mooi overzicht van je foto’s.

Een foto op een ‘milestone’ lakentje. Je legt je baby op het tapijt en je duidt het aantal dagen, weken, maanden of jaren aan. Super handig en het ziet er heel schattig uit. Kijk maar naar deze foto’s van @jolienla

 

In plaats van te kiezen voor een lakentje kan je ook kiezen voor milestone kaartjes of een kroontje.

@uweporters liet haar zoontje in de stevige armen van haar man voor hun maandelijkse foto. Ook heel leuk !

 

Ook populaire is een maandelijkse wasmandfoto. Plek zat in het begin maar je zal al gauw merken dat die wasmand toch wat nipt wordt.

Of je zou kunnen kiezen voor een setting op een klassiek schapenvelleke met een lightbox erbij met het aantal maanden op zoals @anneliesbeleeft. De lightboxen shop je trouwens hier.

Je kindje wordt 1 jaar 

En dan zijn plots de maanden voorbij gevlogen en staat de 1ste verjaardag voor de deur. Ook al zal je kindje zich niet veel herinneren van zijn eerste verjaardag, voor jullie als gezin is dit een heel speciaal moment. En natuurlijk kan bij een verjaardagsfeest de ultieme verjaardagskroon niet ontbreken. Deze kronen zijn verstelbaar in maat en zijn beschikbaar in verschillende hippe kleuren. De kronen zijn overigens 100% Made in Belgium.

 

Neem jullie zakdoekjes al maar boven! En jullie camera uiteraard 🙂