[BLOG] Dit zijn de meest populaire babynamen van 2020

Bevallen in tijde van Corona was nog nooit zo spannend. Kersverse grootouders, tantes en nonkels mogen niet op babybezoek komen, en veel mama’s maken zich zorgen om te bevallen in het ziekenhuis uit schrik besmet te geraken. In een vorige blog dachten we om en bekeken we het positieve aan bevallen in Coronatijd. Maar beïnvloedt de Coronacrisis ook de naam die we kiezen voor onze baby’s?

Het antwoord is nee, de Coronacrisis heeft tot nu toe géén invloed gehad op de naamkeuze van de pasgeboren baby’s in Vlaanderen. 

Maar voor welke voornamen kiezen kersverse ouders dan wel voor hun kleintje? Qua jongensnamen is Noah de populairste voornaam tot nu toe in 2020 met 100 geboortes. Die wordt op de voet gevolgd door de meest geliefde naam van vorig jaar, Arthur, waarvan er al 97 geboren werden. Jules en Louis volgen met elk 88 geboortes en Lucas sluit de top 5 en werd 80 keer gekozen.

Ook bij de meisjes werd vooral voor klassiekers gekozen, in tegenstelling tot BV-mama’s Natalia en Nathalie Meskens die hun dochtertjes respectievelijk de naam Bobbi-Loua en Lima gaven. Zo spant net zoals vorig jaar Olivia de kroon met 92 geboortes. Daarna volgen Marie (88), Mila (84), Emma (82) en Louise (74).

Hieronder vind je de volledige top 10 van jongens- en meisjesnamen tot nu toe.

Hebben jullie al een naam voor jullie kleintje? Staat hij mee in de lijst? Zou jij kiezen voor een populaire voornaam? Waarom wel / waarom niet?

Laat het ons weten!

Bron: HLN 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *